Make your own free website on Tripod.com

70 Godišnjica DVD Bukov Vrh

Prošlo je sedamdeset godina od osnutka Dobrovoljnoga vatrogasnog društva u našemu mjestu. Kroz to su vrijeme prohujala dva rata, dogodile se brojne društveno – političke promjene . Naše je mjesto doživjelo veliku .preobrazbu . Nekada nas je bilo pet puta više nego danas. Unatoč tome uspjeli smo opstati. Dapače, danas smo bolje organizirani i opremljeni nego nekada .

Kroz te burne dane neke smo događaje uspjeli zabilježiti i sačuvati. Da bi ti dokumenti i zapisi barem djelomično bili prikupljeni na jednom mjestu, odlučili smo izdati ovu skromnu publikaciju. Svjesni smo da nećemo iz tehničkih i materijalnih razloga sve moći opisati, ali trudili smo se da bar nešto od toga sačuvamo.

Vatrogasci u našemu mjestu ne brinu samo o čuvanju osobne i društvene imovine od vatrene stihije. Oni su pokretači i mnogih društvenih zbivanja i događaja u mjestu. Zahvaljujući vatrogascima, mi danas imamo asfaltirano mjesto, uređenu vodovodnu i kanalizacijsku mrežu, modernu javnu rasvjetu te kvalitetan TV prijam. Uz pomoć svih mještana imamo lijepo uređen Društveni dom, a vjerojatno smo jedino Društvo koje ima vlastite društvene prostorije, klub – lokal zatvorenog tipa za članove Društva. Pored toga uredili smo i prostor oko doma. Izgrađen je teren za boćanje te se mještani okupljaju tijekom sunčanih ljetnih dana. Sve smo to željeli u ovoj publikaciji barem donekle naznačiti. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli naša nastojanja, a posebno Upravi šuma Delnice, Šumariji Skrad i drugima koji su pomogli da naša publikacija dođe u vaše ruke.

Upravni odbor D V D

Bukov Vrh

 

VRH Stranice